منظور از اتصال ssh چیست و چه کاربردی در شبکههای اجتماعی دارد
Ssh نوعی از نسخه ایمن شده telnet است که وظیفه برقراری ارتباط بین کاربر و سرور از طریق فرامین متنی را دارد. برای اینکه بدانیم منظور از اتصال ssh چیست باید در وهله اول telnet را به خوبی بشناسیم. پروتکل ssh در اصل امکان برقراری ارتباط با کامپیوترهای لینوکسی را برای ما فراهم میکند.
بررسی پروتکل telnet:
این نوع پروتکل روی پورت 23 فعال بوده و وظیفه برقراری ارتباط میان دو کامپیوتر را به عهده دارد. از طرفی هم اطلاعات ارسالی یا دریافتی، توسط این پروتکل رمزگذاری نشده که این امر باعث سو استفاده کردن نفوذ گران از دادههای اطلاعاتی میشود؛ بنابراین این مورد، ضعف بزرگی برای این نوع تکنولوژی به حساب میآمد که موجب شد برای برطرف کردن این مشکل پروتکل ssh که برای حفظ امنیت مناسب است، ابداع کنند.
پروسه ابداع فناوری ssh:
نخستین بار در سال 1995 که یک اطلاعات مهم در هنگام برقراری ارتباط شنود شد، تصمیم گرفته شد که یک لایه امن و کد گذاری شده برای telnet طراحی شود که حاصل این طراحی، پروتکل ssh بود. پس از آن یک نامه جهت دریافت شماره پورت برای سازمان شمارههای اختصاصی موجود در اینترنت ارسال شد با این مضمون:
سرور گرامی، من برنامهای هستم که وظیفه حفظ دستگاهها از نا امنی را بر عهده داشته و از شنود شدن اطلاعات شخصی موجود در telnet جلوگیری میکنم. این پروتکل قرار است که به صورت رایگان در اینترنت قرار گیرد تا کاربران از آن استفاده کنند؛ بنابراین نیاز به دریافت یک شماره پورت اختصاصی بین عدد 1 تا 255 را دارد. نام سرویس این نرم افزار ssh بوده و به مدت کوتاهی برای اینکه بدانید دقیقا منظور از اتصال ssh چیست، مورد آزمایش قرار گرفته است. اکنون تنها مورد الزامی برای انتشار این سرویس فقط شماره پورت آن است که در حال حاضر عدد 22 برای نسخه بتا آن در نظر گرفته شده است. در نهایت فردای آن روز سازمان شمارههای اختصاصی اینترنت، درخواست آنها را تائید کرده و همان شماره پورت 22 را به آن اختصاص داد.
نحوه عملکرد پروتکل ssh:
این پروتکل در حال حاضر با دو نسخه فعالیت کرده و لازم است که هم روی سرور و هم روی رایانه نصب شود. این نوع پروتکل از سه قسمت تشکیل شده است:
- Slogin: جهت ورود امن به سیستمهای یونیکس
- Ssh: پوستهای امن جهت رد و بدل کردن اطلاعات
- Scp: کپی امن اطلاعات
در اصل این پروتکل، اطلاعات رد و بدل شده را کد گذاری کرده که رمز مورد نظر فقط در اختیار رایانه مبدأ و مقصد قرار داده میشود که توسط افراد دیگر باز نشود.
اصطلاحات رایج بسیاری در این نوع پروتکل وجود دارد از جمله:
- SSH: نشان پروتکل
- ssh: نشان نرم افزار کاربر
- SSHD: نشان سرویس در لینوکس
- SSH1: نسخه اول پروتکل
- SSH2: نسخه تجاری و پولی پروتکل
- OPEN SSH: نسخه متن باز پروتکل
قابلیتهای پروتکل ssh:
1. امکان تائید کاربران
2. ایجاد تونلی امن برای آی پی
3. انتقال خودکار اتصالات
4. امکان تایید خارجی کاربران
5. انتقال فایل با امنیت و حفاظت بالا
کلام آخر:
بنابراین جهت اتصال به این پروتکل میتوانید یک برنامه واسط مانند PuTTY برای ویندوز و نرم افزار Connectbot برای اندروید را نصب کرده و سپس با وارد کردن آی پی و شماره پورت مورد نظر، به آن متصل شوید. همچنین اتصال به این پروتکل برای سیستم عامل لینوکس و مک نیازی به نرم افزار واسط ندارد. حال شما به خوبی متوجه شدید که منظور از اتصال ssh چیست و میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید.